skip to Main Content
016 85 00 13 liesbeth@kapsalonpapillon.be Maak je afspraak online
Ba’sil Nutricosmetics – Silicium – Keratine

Ba’sil nutricosmetics – Silicium – Keratine

Ba’sil

Bekijk deze getuigenis

Ba’sil is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in nutricosmetics. We bieden een gezond assortiment van hoogkwalitatieve voedingssupplementen voor de inwendige verzorging van haar, huid en nagels. Ba’sil staat voor bio-actief siliciumzuur en is het voornaamste element in al onze producten.

We kiezen resoluut voor wetenschappelijk beproefde ingrediënten, geselecteerd op basis van hun hoge opneembaarheid en bio-actieve werking voor het lichaam, ook voor het haar.

Haargroei, haarkleur, haarverzorging en de vele ongemakken van haarkwaaltjes begrijpen we bij ba’sil heel goed. Vanuit onze expertise bieden we personen met haarproblemen de best mogelijke oplossingen aan.

Levensmiddelenadditieven

Ba’sil voedingssupplementen bevatten geen gluten, lactose, kleur- en smaakstoffen of bewaarmiddelen. Het omhulsel (de capsule) bestaat uit plantaardige cellulose en is doorzichtig.
We voegen geen onnodige vulstoffen toe om de inhoud van de capsule er voller te laten uitzien. Onze enige hulpstof is een kleine hoeveelheid magnesiumstearaat, deze is nodig om de lichte poeders bij elkaar te houden en een homogeen mengsel te bekomen zodat iedere capsule evenveel actieve stoffen bevat. Magnesiumstearaat bestaat uit magnesium en een vetzuur.

Silicium

Wat is silicium?

Op zuurstof na is silicium het meest voorkomende element op aarde. Overal in de natuur is silicium aanwezig: in kwartsgesteentes, klei, zand, en planten zoals brandnetel of heermoes. Ook in onze voeding zit silicium, onder meer in volkorengranen, groene bonen, rode linzen, gedroogde dadels, bananen, mango.

De rol van silicium

Silicium speelt een grote rol bij de opbouw en het herstel van de structuurelementen in haar, huid en nagels. Silicium is een onmisbaar mineraal voor structuurgevende eiwitten zoals keratine in haren en nagels, en collageen in de huid. Meer structuur betekent steviger haren, minder rimpels en sterkere nagels.

Liever een goed opneembaar silicium

In natuurlijke vorm is hoog geconcentreerde silicium moeilijk opneembaar door het lichaam omdat het niet oplosbaar is in water. De opname wordt nog moeilijker als we een dagje ouder worden.
Een goede en stabiele siliciumvorm is het wateroplosbaar ortho-siliciumzuur. Wij noemen dit het bio-actief siliciumzuur. Al onze ba’sil producten bevatten de innovatieve Collasil® als bio-actief siliciumzuur, de beter actieve silicium, vandaar onze naam ba’sil.
Collasil® bevat een gepatenteerd mengsel op basis van het wateroplosbaar orthosiliciumzuur met collageen afkomstig uit vis en wordt geproduceerd in Monaco. Het is een silicium in poedervorm met een zeer goede opneembaarheid. En dat werd wetenschappelijk onderzocht!*

*Bron: Nakanishi et al. Oral supplementation of orthosilicic acid and its impact on hair quality. Med Cutan Iber Lat Am. 2017; 45 (1): 29-35.

Ba’sil met bio-actief siliciumzuur en collageen, het zeer goed opneembare mengsel

Ba’sil voedingsstoffen met zeer hoge opneembaarheid

Voedingsstoffen met normale opneembaarheid

Keratine

Keratine is een eiwit bestaande uit aminozuren, en dient als bouwstof van het haar, de opperhuid en onze nagels. Haren zijn maar liefst tot 95% opgebouwd uit keratine. De aanmaak van keratine daalt met de leeftijd. Keratine raakt beschadigd door langdurige blootstelling aan fel zonlicht, kleuringen, veelvuldig föhnen of het gebruik van stijltangen.

De gepatenteerde Cynatine® HNS, Melatine® en Melaline® zijn hoogkwalitatieve keratines van natuurlijke oorsprong  (wol) en worden in Frankrijk geproduceerd. De keratine is speciaal ontwikkeld om de authentieke, natuurlijke structuur zo goed mogelijk te behouden.

Het gepatenteerde ontwikkelingsproces maakt de keratine eveneens wateroplosbaar. Hierdoor is de keratine zeer goed opneembaar door het lichaam, dringt ze gemakkelijker door tot in haren, huid en nagels, en voedt ze de haarwortel van binnenuit.

Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw  van het haar en dus ook  voor keratine. Maar niet iedereen neemt de juiste eiwitten in.  Bovendien is een langdurige  hoge inname aan eiwitten nefast voor het lichaam.  De nieren kunnen zwaar belast worden bij het afvoeren van een  hoge hoeveelheid afvalstoffen afkomstig van de eiwitten .
Cynatine® HNS bevat alle vereiste aminozuren die men terugvindt in de haarvezel. Het belangrijkste aminozuur voor het haar is cysteïne. Dankzij het gepatenteerde ontwikkelingsproces is net deze cysteïne in hoog bioactieve en natuurlijke vorm aanwezig.
Van deze opneembare Cynatine® HNS hoef je slechts 0,5 gram in te nemen.  De gemiddelde eiwitbehoefte per dag bedraagt slechts  60g. Vleesrijke maaltijden en proteïnerijke maaltijden leveren al  gauw een inname van 100 gram eiwit per dag.

Garantie

Elk voedingssupplement dat in België gecommercialiseerd wordt, moet geregistreerd zijn bij de Belgische overheid (Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu). Deze registratie gebeurt aan de hand van een uitgebreid notificatiedossier. Enkel bij goedkeuring van het dossier wordt een notificatienummer (NUT/PL/AS-nummer) toegekend. Alle ba’sil producten hebben een notificatienummer. Dit biedt je de zekerheid dat er een wettelijke controle is uitgevoerd op de producten en dat ze veilig zijn voor gebruik.

Steeds geboeid door innerlijke en uiterlijke gezondheid, zo gezond en effectief mogelijk,
Katlijn De Koninck nutritionist / cosmetologe

 

” Wijzelf en onze klanten zijn overtuigd van de kracht van Ba’sil.

We kennen onze klanten al jaren.

Na het volgen van een Ba’sil kuur van 3 maanden stellen we een felle verbetering van

“haarglans – volume en veel minder tot geen haaruitval vast! “

Liesbeth

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top