skip to Main Content
016 85 00 13 liesbeth@kapsalonpapillon.be Maak je afspraak online

Bericht Series: Krul
  • 1.
Als je voor een permanent kiest heb je elke dag mooi gekruld haar zonder urenlang voor de spiegel te staan met een krultang of rollers. In plaats daarvan wordt er een chemisch product gebruikt die de zwavelverbindingen in je haarstructuur verbreekt en deze omvormt naar prachtige, natuurlijke krullen. Zo zie je er zelfs na een plensbui nog uit om door een ringetje te halen.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN PERMANENT?

Wij als kapper gaan je haar eerst grondig onderzoeken om te zien of het geschikt is om te permanenten. Wanneer je haar een heel fijne textuur heeft, zal er een milder product worden gebruikt zodat je haar niet beschadigd raakt. Je zult hierdoor misschien iets minder strakke krullen krijgen, maar je kan nog steeds genieten van een natuurlijke, golvende look. Tijdens een permanent wordt je haar lok voor lok rond een roller gedraaid. Het spreek voor zich; hoe langer je haar, des te langer de inwikkeling duurt, dit kan zelfs tot 2 uur of langer duren voor het krulproduct aangebracht wordt. Hoe dikker de roller, hoe groter de krul. Hierna wordt de permanentvloeistof aangebracht die de zwavelverbindingen in je haar verbreekt. Dit klinkt spannend, maar maak je geen zorgen. Wij ervaren kappers weten precies waar we mee bezig zijn.

Na het uitspoelen van de vloeistof blijven de rollers in je haar zitten en wordt er een neutralisatievloeistof aangebracht om nieuwe zwavelverbindingen te vormen. In deze vloeistof zit waterstofperoxide, wat de verbindingen fixeert en ervoor zorgt dat je permanente krullen voor langere tijd blijven zitten. Na je treatment is het verstandig om je haar op zijn minst een dag of 3 met rust te laten en geen haarproducten te gebruiken die je nieuwe coupe kunnen ruïneren. Zo geniet je zo lang mogelijk van je nieuwe bos krullen.

Heb jij altijd steil haar gehad en droom je van golvende lokken? Dan is een permanent dé haarbehandeling die je zoekt.

GOED OM TE WETEN

Overweeg je om een permanent te nemen? Goede keuze! Om zo lang mogelijk van je nieuwe haar te genieten, zetten we de beste tips voor je op een rijtje:

  • Wanneer je van tevoren je haar of je uitgroei wilt verven, doe dit dan uiterlijk twee weken voor het aanbrengen van je permanent. Zo krijgt je haar de tijd om te herstellen.
  • Laat je haar voor het permanenten in een goed model knippen. Met de juiste textuur heb je nadien nog langer plezier van je krullen. Wij weten precies hoe we jouw haar moeten knippen om je krullen nog beter te laten uitkomen.
  • Gebruik thuis de geadviseerde producten. Deze maken jouw haren nog mooier.
  • Is je permanent uitgevoerd door een professionele kapper of haarstylist? Dan heb je zeker vier tot zes maanden plezier van je krullen. De duur is afhankelijk van de conditie en lengte van je haar en van hoe goed je je nieuwe krullen verzorgt. Vergeet dus vooral niet om de juiste producten te gebruiken én regelmatig een haarbehandeling voor gepermanent haar te boeken.

Heb jij altijd steil haar gehad en droom je van golvende lokken? Dan is een permanent dé haarbehandeling die je zoekt. (Info Treatwell)

Alvorens we van start gaan met krullen plannen we met alle plezier een gratis intake gesprek voor je in. Dit neemt 30 min van jou tijd in beslag. We bekijken de staat van je haren, jou krulwens, de mogelijkheden met jouw haarlengte en kwaliteit, je nabehandeling, de thuis verzorging. We bespreken hoeveel tijd we inplannen voor deze dienst als ook de kostprijs van de behandeling. Zo komen we steeds tot een mooi akkoord voor beide partijen.

We geven graag advies op maat van jou haar. Klik hier en maak je afspraak voor een kosteloos intake gesprek.


Back To Top